Sikkerhetskurs Mai 2024

Hurum Sportsskytterklubb arrangerer sikkerhetskurs for rekrutter onsdag 29/5 og torsdag 30/5. 

Fokusområder på kurset er våpenhåndtering, sikkerhet, samt oppførsel på standplass. Det vil også ta for seg sportsskytingens historie i Norge, de forskjellige skytegrenene vi har i dag, oppbevaring og transport av våpen, samt søknadsprosessen for å erverve håndvåpen og langvåpen. 

Kurset består av 2-3 timer med undervisning og dialog på dag 1. Deretter hjemmestudie av kursmateriell (maks 1 time). Dag 2 starter med våpenhåndtering på standplass og deretter skytetrening med instruktører. Dagen avsluttes med eksamen. Ca 2 timer totalt. 

For godkjenning av kurset kreves i tillegg oppmøte for trening med instruksjon på 4 fellestreninger. Ikke nødvendigvis sammenhengende, slik at disse obligatoriske treningene kan spres over tid. Etter utført kurs og de obligatoriske treningene vil diplom bli utdelt. Kopi av denne må sendes med første våpensøknad. 

Pris er 1500 kroner for senior og 1000 kroner for junior (til og med 21 år). Alt av materiell er inkludert, også ammunisjon og lån av våpen under praksisen på dag 2. Prisen inkluderer også gratis oppmøte og lån av våpen på fellestreninger i 6 måneder etter fullført kurs (ammunisjon er ikke inkludert). 

Betaling tar vi på Vipps eller konto etter første kursdag. 

Kurset vil bli avholdt på Fuglemyr skytebane begge dager. 

Kontingent for medlemskap i klubben kommer i tillegg. Kontingenten inkluderer medlemskap av klubb, skytterkrets, og Norges Skytterforbund. Prisen er 800 kroner pr/år for senior og 150 kroner pr/år for junior (til og med 21 år). Vi anbefaler at du melder deg inn i klubben før, eller i løpet av sikkerhetskurset. Dette fordi det er en karantene på 6 måneder fra innmelding i klubb til Politiet tillater erverv av håndvåpen. 

Kurset starter kl 18.00 begge dagene, med oppmøte på Fuglemyr skytebane.

Send mail til styret@hurumssk.com dersom du ønsker å delta på sikkerhetskurset. 

Del artikkelen:

Flere nyheter